Brød og sirkus til folket, personlig foretrekker vi brød

Denne uken innkalte ordføreren til et ekstraordinært og utvidet driftstyremøte i Mandal.  Det var kun en sak på agendaen og den var unntatt offentligheten, - en liten stund. Før lunch samme dag kunne vi lese i avisen om det KS gjennom sine rapporter kaller « manglende tillit mellom administrasjon og politikere».  Rådmannen forklarte at han opplevde seg oppsagt av politikerne og at han ikke hadde nødvendig tillit. Bakgrunnen var telefonsamtaler han hadde hatt hvor en gruppeleder angivelig på vegne av alle de politiske partiene, -eller hvertfall flertallet, syntes det var på tide Rådmannen fant en annen jobb. Jeg vet, det høres allerede her ut som en dårlig iscenesatt påskekrim. For de som har fulgt Mandalspolitikken og vært en del av den, vet man at det har vært mer enn ampert mellom grupperinger i bystyret og rådmannen. Politikerne har ikke har klart å ta ansvar som ledere for å skape opplevelsen av at man er et lag, et topplag, med ansvar for å bringe kommunen videre, som tar ansvar for omdømme og som snakker hverandre frem.

Les mer