Feig bak dataen din?

Av Aina Stenersen  

Trusler og hat på nettet øker stadig i omfang. For kvinnelige samfunnsdebattanter har trusler om vold og voldtekt blitt en daglig del av debattklimaet. Dette er et stort samfunnsproblem.

Som politiker har jeg fått mange tilbakemeldinger, både i sosiale medier, på mobil og på mail. Tilbakemeldinger er greie å få, men når det bikker over i grov sjikane, drapstrusler og grove seksuelle fornærmelser er grensen for lengst trådd over. Jeg anmelder det uten å blunke.

For unge kvinner, folk flest som opplever nettmobbing, sjikane og trusler, vil jeg oppfordre alle til å melde ifra til politiet

Jeg syns det er flott at alle politikere, uansett politisk parti støtter opp om andre kolleger, slik som jeg opplevde, da jeg anmeldte drapstrusler på nettet til politiet. For meg som har vært aktiv i politikken i 13 år, føles det nok også annerledes å bli utsatt for noe slikt. Jeg har et stort apparat bak meg, og har vært gjennom mye. Selv om jeg blir forbanna på nett-troll.

For unge kvinner, folk flest som opplever nettmobbing, sjikane og trusler, vil jeg oppfordre alle til å melde ifra til politiet. Det er på tide at politiet prioriterer å ta tak i slike saker. Flere som sjikanerer tenker nok ikke helt over hva de skriver. Når de blir oppringt av politiet blir de sjokkerte over hvordan de har blitt oppfattet. Men nettet er ingen frisone til å spy av seg meninger, men aldri ville sagt til vedkommende ansikt til ansikt. At du sitter hjemme i stua, gir deg ingen rett til å ville skyte noen på nettet.

Mange burde ta en rund med seg selv, og også støtte opp om andre som blir utsatt for sjikane på sosiale medier. Skriv i kommentarfeltet selv, «Hei, ikke mobb kameraten min!».

 

Aina Stenersen,

Leder i Oslo FrP